SLAGT,  NEDSALTNING

og PAKNING AV SKIND

Slagtning

 

Ved hjemmeslagtning forekommer der desværre ofte flåhuller og knivskader. Disse skader på skindet forværres tit under garvningen, da læderet allerede er svagt på grund af skaderne. For at undgå dette og for at opnå et perfekt resultat, er det bedst at trække skinnet af, manuelt eller med en skindaftrækker.

 

Nedsaltning

 

Et velsaltet skind er en forudsætning for at vellykket slutresultat. Det er vigtigt at saltningen sker rettidigt.

Hvis saltningen ikke er fuldstændig eller sker for sent, er der stor risiko for at skindet bliver surskadet,

(bare pletter der hvor ulden har løsnet sig). Hvis I følger nedenstående punkter, kan vi levere et slutprodukt,

som både vi som garvere og I som kunde, kan være tilfredse med.

 

  1. Når skindet er taget af dyret, skal det køles ned inden det saltes.
  2. For at nedkølingen skal gå hurtigere kan man spule det med koldt vand.
  3. Stræk skindet ordentligt ud, og læg det med lædersiden op. Rens for kød- og fedtrester, så godt som muligt uden brug af kniv.
  4. Fjern halen og spræt benene op for at gøre saltningen lettere.
  5. Salt med 3-5 kg stensalt pr skind og vær omhyggelig med at fordele saltet i et jævnt lag over hele skindet, også ben, sider og nakke.
  6. Læg ikke mere end 5 skind oven på hinanden. Det betyder ingenting at ulden ligger i salt.
  7. Lad skindene ligge i mindst 10 dage. Er skindene behandlet på denne måde kan de ligge meget længe uden at tage skade. De skal dog ligge koldt, under 12 grader.

Pakning av skind


Vi sender 1-15 skind i papkasse/papkasser

  1. Løft skindet så alt løst salt falder af.
  2. Fold skindet langs ryggen med lædersiden ind, og fold derefter hoved mod hale (bind/tape ikke rundt skindet).
  3. Læg 3-4 skind i hver plastsæk, bind sækken løst.
  4. Læg sækken i en papkasse – extra sikkerhed hvis plastsækken skulle lække.
  5. Læg følgesedlen i en tæt lukket plastlomme og placer den synligt på papkassen.
  6. Ved mere end 1 papkasse skriv f eks 1/3, 2/3 osv. udenpå papkasserne, så vi kan se at forsendelsen består af flere papkasser. (kolli)
  7. Vær opmærksom på, hvert kolli ikke må veje mere end 20 kg.
  8. SEND

Pakning av skind


Vi sender mere end 15 skind – på palle med pallekraver

 

Fragtfirmaer er begyndt at påregne et omkostningstillæg for fragt af rå skind, som er dårligt indpakket. Dette sker fordi rå skind klassificeres som farligt gods, da de kan ødelægge andet gods. Ved forsendelse af skind på palle, skal skindene derfor ligge indenfor pallekraver med plast og pap i bunden for at forhindre lækage.

 

Vær opmærksom på at skindene skal have ligget velsaltede i mindst 14 dage, inden I pakker dem.

 

  1. Løft skindet, så alt løst salt falder af.
  2. Fold skindet langs ryggen med lædersiden indad.
  3. Læg plast på bunden af pallen og derefter pap, som kan suge eventuel væske.
  4. Brug det antal pallekraver som svarer til højden på de skind som skal afsendes.
  5. Afslut med et låg af plywood eller masonitplade.
  6. Stabilisér pallen med f.eks. spændbånd
  7. Læg følgesedlen i tætlukket plastlomme og læg den synligt øverst i pallen.
  8. SEND